Скандалният бивш румънски тенисист и един от най-богатите хора в северната ни съседка - Йон Циряк за пореден път прикова вниманието.

След като доскоро се заяждаше с бившата номер 1 при дамите Серина Уилямс, сега ексцентричният румънец каза какво мисли за голямата тройка при мъжете - Надал, Федерер и Джокович.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

83-годишният Циряк упрекна Джокович за решението му да не се ваксинира срещу коронавирус и каза, че така Джокович е ударил сериозно по имиджа си и си е затворил вратата пред много големи турнири.

"Опитва се да бъде лошо момче като Макенроу и Настасе, но няма тяхната харизма. Дори не се доближава до чара им", заяви Циряк в интервю за Claytennis.com, след което захапа и Федерер.

"Ако обича тениса, няма проблем да играе. Но не мисля, че е конкурентноспособен. Честно казано мисля, че има голяма опасност да се направи на глупак", обяви румънецът и отличи Рафаел Надал като безспорен номер 1.

"Трябва да минат много години, за да видим друг като него. Не мисля, че трябва да прави като Федерер и да играе до 40, но доколкото го познавам, може да стане така. Рафа няма да напусне тениса, докато не умре на корта", заяви Циряк.