Ник Кириос е 6 без 10 отвсякъде! И на корта, и извън него. Да, той е безспорен талант в тениса, но е такъв и в скандалите. Австралиецът не се притеснява от нищо и от никого. И казва, каквото мисли, в прав текст.

Ник даде много откровено интервю пред Бен Ротенбърг от New York Times, в което „разказа играта” на  Джокович, Надал и най-вече на Фернандо Вердаско.

"Джокович ли? Мисля, че той има болна амбиция да бъде харесван. Просто иска да бъде Федерер. Толкова много иска да бъде харесван, че не мога да го понасям. Неговото празнуване след победа е толкова странно. Той е невероятен, шампион на спорта, един от най-великите, които някога ще видим. Мисля, че той ще изпревари Федерер по титли от Големия шлем. Но говорим за човек, който една година се оттегли от Аустрелиън Оупън, защото беше прекалено горещо. Колкото и титли да спечели от Големия шлем, никога няма да бъде най-великият за мен", заяви Кириос.

"Играл съм два пъти с него, съжалявам, но ако не можеш да ме победиш, не може да си най-великият на всички времена. Вижте колко тренирам аз и го сравнете...то е нула сравнено с него."

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"За мен Федерер винаги ще бъде най-великият на всички времена. Това, което Рафа е направил, също е плашещо. Но Новак ме влудява по лошия начин. Той винаги казва това, което мисли, че трябва да каже, а не това, което мисли наистина. Празнуването му ме убива. Всеки път, като го видя, ... убива ме. Ако играя с него и го бия отново, ще направя празнуването му пред него...ще бъде смешно!"

"Рафаел  Надал е моята пълна противоположност, буквално. Всеки път, когато той бие, е ок. Няма да каже нещо лошо, ще отдаде заслуженото на съперника. Но когато го биеш, започва: Той не уважава мен, феновете ми и не уважава играта.

Какво говориш? Буквално играх по този начин, когато те победих предишните пъти и нищо не се е променило. Когато ме победи в Рим преди няколко години, нищо не се промени. Бях същият човек. Не изглежда добре за теб, според мен. И после чичо Тони (Надал) излиза и казва Липсва му образование. Човече, бил съм 12 години в училище, идиот такъв. Аз съм много образован. Разбирам, че си ядосан, че отново победих семейството ти."

"Вердаско обаче най-много ме побърква, човече. Този човек...дори не искам да говоря затова. Толкова ме отегчава, ядосвам се само като чувам това име. Той е най-арогантният човек изобщо. Не казва здрасти, мисли, че е толкова добър, мисли, че е подарък от Господ. Човече, бекхендът ти е доста средняшки и нека бъдем честни, ти просто удряш топката над мрежата."

"Такива хора ме подлудяват. Няма човечност, няма перспектива. Аз съм тук, толкова съм готин и съм невероятен, защото удрям топката над мрежата. Направи това за мен, направи онова за мен, няма да ти кажа: Здрасти, твърде важен съм. Такива хора. Виждаш ли колко се ядосвам? Убива ме. Влудява ме."