ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Скандалният австралийски тенисист Ник Кирьос призна, че е бил в психиатрична клиника по времето, когато е обмислял да се самоубие на турнира "Уимбълдън" през 2019 година. Това разкрива самият той в нов епизод от серията "Точка на пречупване", който ще се излъчи по Netflix от 21 юни.

"Мислех наистина да се самоубия", разказва Кирьос пред вестник "Дъ Аустрелиън".

Кирьос бе победен във втория кръг на "Уимбълдън" от Рафаел Надал през 2019-а и признава, че е бил с дълъг ръкав на дясната ръка на мача, за да прикрие раните си.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Пиех алкохол, взимах дрога, отдалечих се от семейството и близките ми. Загубих на "Уимбълдън" и когато се събудих, баща ми беше седнал на леглото ми и плачеше. Това беше повратният момент. Казах си "Окей, не мога да продължавам така". Влязох в психиатрична клиника в Лондон, за да реша проблемите си", обяснява спортистът.

"Ако погледнете добре, ще видите белези от самонаранявания по дясната ми ръка. Имах самоубийствени мисли, не исках повече да ставам и да играя пред милиони хора", написа той в профила си в Инстаграм австралиецът през февруари 2022.

Кирьос успя да се възстанови напълно и стигна до финала на "Уимбълдън" миналата година, загубен от Новак Джокович след 6:4, 3:6, 4:6, 6:7 (3).

Той е на 25-о място в ранглистата на АТП и тази седмица отново се завърна на корта след контузията на коляното си от януари, но загуби в първия кръг в Щутгарт от японеца Ибин У с 5:7, 3:6 за малко повече от час.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!