Скандалната тенис звезда Ник Кириос избухна в социалната мрежа „Туитър“ с няколко коментара. Първо 25-годишният австралиец коментира US Open и плановете за провеждането на надпреварата от „Големия шлем“ в условията на пандемия.

"Разбира се, хората, които живеят в САЩ, натискат за провеждането на US Open. "Егоистично", ще си подготвя защитния костюм, когато дойде време да пътувам от Австралия до САЩ, а на връщане ме чака 2 седмици карантина", написа Кириос.

От публикацията не става напълно ясно дали Кириос има предвид, че организаторите на US Open са егоисти, или че самият той ще подходи "егоистично", използвайки защитен костюм. Според някои медии, включително британските BBC и The Guardian, австралиецът е имал предвид точно организаторите на турнира.

След това в друг свой пост Кириос се присмя на колегата си Александър Зверев. Австралиецът сравни германеца с махаща с ръце пред автосалон кукла, след като изгледа видео с танцуващия Зверев на партито след края на турнира Adria Tour в Белград.

Кириос се заяде и с експерименталния нов турнир на Патрик Муратоглу Ultimate Tennis Showdown (UTS). Австралиецът отбеляза, че не одобрява нови тенис събития и провеждането на спортни мероприятия като цяло в условията на всичко случващо се около пандемията.