Острата реакция на Рафаел Надал спрямо журналист по време на пресконференция в Лондон се превърна в тема с голям отзвук. Матадора се ядоса на въпрос за личния му живот, а вече е има официално становище и от отсрещната страна.

Всъщност проблемът попадна в центъра на вниманието, защото репортерът на място бе Убалдо Сканагата – основателят на един от най-популярните тенис портали ubitennis.net. Той има огромен опит и е отразявал над 150 турнира.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Различна ли е концентрацията по отношение на тениса (б.а след като Надал се ожени)“, бе питането на журналиста, което разпали огъня. А в крайна сметка разправията приключи със следните думи на Надал:

„Продължаваме на испански, защото това тук са пълни глупости“.

Сканагата използва ubitennis.net, за да даде своя прочит на случката, като смята, че не е питал нищо нередно.

„Аз мисля, че той трябва да ми се извини, защото нищо грубо не съм питал. Въпросът ми бе напълно невинен и не разбирам такъв отговор“.

Ето и точните думи на двамата:

– Днес играхте с много плитки удари много често. Аз нямам обяснение защото, по принцип не правите така. Бих искал да знам, защото за много хора бракът е важна част в живота, дали по някакъв начин не Ви е повлиял на концентрацията и на живота на корта, въпреки че в продължение на години сте с едно и също момиче?

– Честно, това ли ме питате?  Сериозен въпрос ли е или някаква шега? Сериозно ли?

– Сериозно. Не е нещо, което…

– Изненадан съм. Много изненадан съм, че ме питате подобно нещо, след като от 15 години съм с едно и също момиче и винаги съм имал много стабилен личен живот. Има ли значение дали си си сложил пръстен или не. Може би такъв е Вашият случай – от колко години сте с партньорката си?

– Съпруга. 30 години правим тази година.

– А преди това? Или не сте сигурен. Заради това е. Добре. Окей, окей. Минаваме на испански, защото това тук са пълни глупости.