Скандалният австралийски тенисист Ник Кирьос обяви, че ще играе в следващото издание на "Ролан Гарос", тъй като приятелката му Костийн Хаципурянис иска да посети Париж. Австралиецът добави, че ще направи това специално заради нея, иначе би предпочел да си остане у дома в Австралия.

27-годишният Кирьос никога не е крил, че не е фен на играта на клей и без колебания отказва да играе в най-престижната надпревара на червена настилка. Той не е играл на "Ролан Гарос" от 2017 година, когато получи тежка контузия в мача си с южноафриканеца Кевин Андерсън във втория кръг. Най-далеч в турнира австралиецът стигна през 2015 и 2016 година, когато игра в третия кръг. Миналата година ексцентричният тенисист нарече "Ролан Гарос" "най-лошият турнир от Големия шлем" и призова премахването му от веригата на четирите най-престижни.

Сега обаче Кирьос е готов да се завърне в Париж, макар и причините за това да не са свързани с тениса.

"Приятелката ми иска да посети Париж, така че аз ще играя на "Ролан Гарос" през 2023 година", каза Кирьос пред журналисти в Саудитска Арабия, където се подготвя за новия сезон.

"За мен ще бъде добре да изкарам някаква пари от турнира, макар че бих предпочел да си стоя у дома. Знам, че мога да се представя много добре на клей. На тази настилка съм побеждавал Роджър Федерер и Стан Вавринка. В Ещорил играх и финал. Но моето гадже иска да опознае града, така че тази година отиваме там", добави още той.

През 2022 година Кирьос записа най-добрия си резултат в турнир от Големия шлем, достигайки до финала на "Уимбълдън", в който загуби от Новак Джокович. На Откритото първенство на САЩ през септември той игра четвъртфинал и е сред фаворитите на предстоящото Открито първенство на Австралия в началото на следващата година.