Шампионката от “Ролан Гарос” Франческа Скиавоне сложи край на успешната серия на местната любимка Кимико Дате Крум, след като се наложи с 6:3, 6:3 в мач от осминафиналите на турнира в Токио.
 
Дате Крум, която вчера отпразнува своя 40-ти рожден ден с победа над Даниела Хантухова, не успя да се противопостави на Скиавоне. Италианката се справи със силната игра на японката от началната линия и направи три пробива в нейния сервис през първия сет.
 
Кимико Дате Крум, отстранила в първия кръг миналогодишната шампионка от турнира Мария Шарапова, поведе във втората част с 3:2, но допусна пробив и след това не успя да се върне в мача.
 
Дате Крум, която спечели турнира в Токио през 1995 г., стана професионална тенисистка през 1989 г. и се отказа през 1996 г. След близо 12-годишна пауза тя се върна на корта. По-рано тази година японката стана най-възрастната тенисистка с победа над състезателка от Топ 10, след като се наложи над Динара Сафина на “Ролан Гарос”.
 
Топпоставената Каролине Возняки от Дания също се класира за четвъртфиналите, след като отстрани рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:1, 6:2.
 
Втората в схемата Вера Звонарьова от Русия победи Роберта Винчи от Италия с 6:4, 6:0 и си осигури мач на четвъртфиналите срещу сънародничката си Елена Дементиева, която се наложи с 6:4, 6:2 над Флавия Пенета. Американската квалификантка Коко Вандевеге записа успех с 6:3, 6:0 над германката Юлия Гьоргес./БЛИЦ