Григор Димитров се изкачи с две позиция в световната ранглиста на АТП, която беше оповестена тази сутрин. Българинът вече заема 19-ото място, тъй като загуби от актива си само 45 точки. Той изпревари испанеца Роберто Баутиста-Агут и канадеца Денис Шаповалов.

Втората ракета на България Димитър Кузманов също се изкачи с две места и заема 171-а позиция с актив от 310 точки - рекорд за него.

Въпреки триумфа си на "Уимбълдън" вчера Новак Джокович (досега трети в ранглистата) падна до седмо място, след като загуби 2000 точки. 

Припомняме, че АТП взе решение тазгодишното издание на "Уимбълдън" да не носи точки за световната ранглиста, което ощети Григор Димитров и доста други тенисисти. Както е известно, Гришо отпадна още в първия си мач в Откритото първенство на Великобритания по тенис заради травма.

Водач в световната ранглиста остава руснакът Даниил Медведев, следван от Александър Зверев от Германия, а Рафаел Надал се изкачи на третата позиция. В Топ 10 влезе италианецът Яник Синер, който измести от там поляка Хуберт Хуркач.