Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Най-добрият български тенисист загуби от Ришар Гаске с 4:6, 4:6 срещата си от втори кръг на Мастърса в Рим. Българинът не показа нищо от играта в последните си мачове и особено от този с Джокович и логично се предаде пред номер 9 в света. Хасковлията отново показа характерната си слабост – двойни грешки и непредизвикани такива и логично приключва участието си на турнира. Той записа и четвърта загуба от четири срещу с 26-годишния французин Гаске.

Григор Димитров - Ришар Гаске 4:6, 4:6

Първи сет

Срещата започна кошмарно за Димитров, който позволи на съперника си да запише пробив в актива си – 0:1. Последва гейм на 15 за Гаске и резултата стана 0:2. Нашето момче показа силен и точен сервис при второто си подаване и набързо намали разликата 1:2. Григор дори дръпна с 30:0 при сервиса на французина, но в крайна сметка загуби гейма – 1:3. Хасковлията спечели безпроблемно петия гейм и отново намали разликата – 2:3.

Димитров опита да се противопостави на бързия Гаске и поведе при подаването му, но последваха 4 поредни точки за французина и 2:4. Деветият в света Ришар дръна на хасковлията в сервисгейма му с 30:0. Димитров обаче се стегна сервиса и затрудни противника. Четири поредни успешни разигравания и резултата в сета отново е намален – 3:4.

Гаске набързо взе подаването си и остави Григор да сервира за оставане в сета - 3:5. Първата ни ракета показа стабилност при подаването си и успя да вземе своето при сервирането си – 4:5. Гаске застана на линията за изпълнение на сервис, а само пробив спасява Димитров от загуба на сета. Гришо започна ударно и взе две поредни разигравания – 30:0. Французинът обаче не трепна – следващите три разигравания бяха негови Димитров загуби първия сет – 4:6.


Втори сет

Вторият сет започна много добре за Димитров. Той успя да спечели подаването си, а впоследствие стиган и до пробив на 0 – 2:0. Хасковлията обаче прояви своя стара слабост – непредизвиканите и двойните грешки и позволи на Гаске да върне моментално пробива – 2:1. Нов гейм на 0 и резултата в сета вече е равен – 2:2.

Димитров продължи лошата си серия и в петия гейм. Той позволи на Гаске да дръпне с 40:0 и въпреки двете спечелени разигравания се стигна до нов пробив и 2:3. 26-годишният французин спечели безпроблемно подаването си и е все по близо до лесен успех в този двубой – 2:4.

В следващия гейм Димитров най-после показа малко повече хъс и желание за победа и намали разликата в геймовете – 3:4. Българският тенисист обаче все по-често се държи за рамото, което показва, че може би има някакъв здравословен проблем.

Гаске усети слабостта на Григор при късите топки и все по-често опитваше този прийом. Това даде резултат и българинът трябва да сервира за оставане в мача и турнира. Димитров опита да остане в мача, но нищо в играта му не вървеше, докато при французина бе точно обратно. Все пак благодарение на странна грешка на Гаске нашето момче остана в мача – 4:5.

Нищо обаче не можеше да спре французина – гейм на 0 и край на мача – 4:6, 4:6.