Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров за малко да поднесе неприятна изненада и да отпадне от №249 в света Цунг-Хуа Янг (Тайван) на старта на турнира в Банкок (Тайланд) с награден фонд 551 хиляди щатски долара. Родният тенисист стигна до успеха след повече от 2 часа игра – 6:3, 3:6, 7:6 (9:7). Двубоят започна добре за Димитров, който спечели първия сет с 6:3, но във втория състезателят от Тайван надскочи себе си и спечели с 6:3.

В решаващия трети сет резултатът вървеше гейм за гейм, тайванецът се бореше до последно и затрудни максимално Димитров. Двамата стигнаха до резултат 5:5, след което българинът спечели подаването си за 6:5. Цунг-Хуа Янг направи същото и след свой сервис изравни резултата за 6:6. В тайбрека тайванецът поведе набързо с 3:0. Българинът обаче също спечели три бързи точки за равенство 3:3. При 5:4 за Янг родният тенисист изравни за 5:5, отбелязвайки точка, паднал на земята. Тенисистът от Тайван поведе с 6:5 след топка в мрежата на Григор Димитров и получи първи опит за спечелване на мача. Българинът обаче изравни за 6:6 след успешна топка до линията. Последва ас на Димитров за 7:6, но тайванецът изравни за 7:7. При следващото разиграване Григор поведе с 8:7, а след това българинът направи и 9:7, с което спечели мача с 2:1 сета.

Във втория кръг Григор Димитров ще се изправи срещу поставения под №2 в схемата Ришар Гаске. Французинът е №12 в света в момента.