ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна от Australian Open, след като в мач от третия кръг отстъпи на слабоизвестния португалец Нуно Боржеш след обрат - 7:6 (3), 4:6, 2:6, 6:7 (6).

Така Боржеш взе аванс в баланса на директните си мачове с Гришо, тъй като това беше първата им среща. На осминафиналите португалецът ще се изправи срещу Даниил Медведев (Русия) или Феликс Оже-Алиасим (Канада).

С днешния си успех Нуно Боржеш сложи край на приказното представяне на Григор Димитров в Австралия от началото на годината, където тай-добрият български тенисист направи седем поредни победи и спечели турнира в Бризбейн.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Боржеш стана първият португалец, достигнал до осминафинал на Australian Open и едва вторият осминафиналист от страната си в турнир от Големия шлем след Жоао Соуза на "Уимбълдън" през 2019 г.

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна изключително равностойно. Всеки от двамата тенисисти печелеше своето подаване, като дори не позволяваше на съперника му да стигне до точка за пробив. Едва в десетия гейм се стигна до ситуация 40:40, но Боржеш не допусна брейк в подаването си и поведе с 6:5. След това Григор Димитров взе своя сервис-гейм и така се стигна до тайбрек. В него също всеки взимаше своето подаване. Това се промени при 3:3, когато българинът направи два минипробива и след това приключи първата част на собствен сервис и при първия си сетбол за 7:6 (3).

ВТОРИ СЕТ
Още във втория гейм на втората част Григор стигна до две възможности за пробив, но Нуно Боржеш успешно се защити и спечели подаването си. В четвъртия гейм португалецът спаси още един брейкбол и отново взе собствения си сервис-гейм. След това Боржеш направи първия пробив в мача, а след това го затвърди и поведе с 4:2. В осмия гейм Григор изтърва нови четири брейкбола. Съперникът му взе подаването си и остави хасковлията да сервира за оставане в сета. Димитров спечели собствения си сервис-гейм, но след това същото стори и португалският му съперник. Така Нуно Боржеш взе втората част с 6:4 и изравни резултата в мача.

ТРЕТИ СЕТ
Частта започна кошмарно за Григор Димитров. Българският тенисист допусна два поредни пробива в началото на сета, които Боржеш затвърди при собствен сервис и поведе с 4:0. След това не последваха нови брейкове в подаването на двамата тенисисти и португалецът спечели третата част с 6:2 и обърна резултата от мача в своя полза – 2:1.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ
Частта започна добре за Григор Димитров. Той проби във втория гейм и след това поведе с 3:0. Той запази аванса си до десетия гейм, след като в деветия Боржеш върна брейка и след това спечели подаването си, за да изравни за 5:5. Стигна се до равенство 6:6 и това наложи изиграването на тайбрек. В него португалецът направи два мини брейка, но Гришо моментално ги върна, а след това взе подаването си и изравни за 4:4. Последва нов мини пробив за португалеца, който Димитров бързо неутрализира и поведе с 6:5, получавайки шанс да спечели сета при свое подаване. Нови брейка за Нуно Боржеш, който обърна резултата за 7:6 в своя полза и получи мач бол при собствен сервис и успя да се възползва от шанса си.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ – ТУК
РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ МАЧОВЕТЕ НА AUSTRALIAN OPEN ПРИ ЖЕНИТЕ – ТУК