Григор Димитров постигна сладка победа със 7:6(3), 6:4 срещу намиращия се под №15 в световната ранглиста Николас Алмагро в сблъсъка им от първи кръг на Мастърса в Синсинати. Българинът направи цели 19 аса и постави на колене испанеца след час и 26 минути игра.

За Григор победата тази вечер беше и реванш за загубата му от Алмагро в петсетовия трилър на Аустрелиън Оупън 2012, когато хасковлията също се представи много силно, но в края не издържа физически. След като отмъсти на испанеца, сега Гришо ще се изправи срещу Брайън Бейкър, с когото са изиграли един мач до този момент. Първата ни ракета го печели с 6:3, 7:6 (8) на турнира в Бризбейн в началото на този сезон.

Успее ли да елиминира и американеца, в трети кръг Димитров може да се изправи срещу Рафаел Надал, стига испанецът да не допусне изненада преди това.

С днешния си успех 22-годишният българин си осигури чек за 20 000 щатски долара и 45 точки за ранглистата, а премине ли и през Бейкър, ще добави още толкова и ще си осигури оставане в Топ 32 на следващото издание на ранглистата, което от своя страна ще означава място сред поставените на US Open - следващият турнир на Григор Димитров.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - НИКОЛАС АЛМАГРО 7:6(3), 6:4