Григор Димитров взе кардинално решение след лошите резултати в последните месеци и грандиозния провал в испанската столица Мадрид, където отпадна още на старта от американския квалификант Тейлър Фритц след загуба с 6:7 (8), 6:7 (4) вчера. Най-добрият български тенисист обяви чрез профила си в „Туитър“, че се разделя със своя треньор Дани Валверду.

"След моя мач вчера дългогодишният ми треньор Дани Валверду и аз седнахме заедно. След три страхотни години поемаме по различни пътища. Имахме невероятни успехи и страхотни моменти на корта. Искам да благодаря на Дани за всичко, което направи за мен и му пожелавам всичко най-добри в бъдещите му начинания", обяви Григор Димитров.

Winbet - победата е емоция! (18+)

С помощта на Валверду българинът записа най-големите успехи в кариерата си. Сътрудничеството им започна през лятото на 2016 година и в началото на 2017 година Димитров спечели титлата в Бризбейн и достигна до полуфинал на Аустрелиън Оупън. След това той спечели и домашния турнир в София, а годината завърши с първа и до момента единствена титла на ниво Мастърс в Синсинати, последвана от върха в кариерата му – триумф на финалния турнир на АТР в Лондон и рекордно за него трето място в световната ранглиста.

През 2018 година последва спад в изявите на Гришо, а след първите месеци на 2019 година той е на път да изпадне от топ 50 на световната ранглиста.

Засега не е ясно кой ще води подготовката на Димитров за в бъдеще и дали другият му треньор Андре Агаси ще остане част от екипа му.