Анжелик Кербер отпадна в четвъртия кръг на силния турнир по тенис в Индиън Уелс (САЩ). Поставената под №2 в основната схема германка загуби от 14-ата Елена Веснина с 3:6, 3:6 за 84 минути. Въпреки това тя ще оглави световната ранглиста идния понеделник заради отсъствието от турнира на възстановяващата се от травма на лявото коляно американка Серина Уилямс.

Това бе шеста загуба от 15 мача тази година за Кербер, спечелила две титли от Големия шлем през миналия сезон. От началото на кампанията за 2017 година германката веднъж достигна до полуфинал на турнира в Дубай (ОАЕ).

На 1/4-финалите полуфиналистката от Уимбълдън Веснина ще се изправи срещу представителката на домакините Винъс Уилямс, която надделя над квалификантката Шуай Пън от Китай с 6:3, 1:6, 6:3.

Третата в схемата Каролина Плишкова от Чехия също достигна до 1/4-финалите, след като поведе с 5:1 и швейцарката Тимеа Бачински се отказа заради травма на лявата китка. Плишкова ще спори за място на 1/2-финалите с шампионката от "Ролан Гарос" Гарбине Мугуруса от Испания, която елиминира Елина Свитолина със 7:6(5), 1:6, 6:0 и прекъсна серията на украинката от 15 поредни победи.

Рускинята Анастасия Павлюченкова надви №6 в схемата Доминика Цибулкова от Словакия с 6:4, 3:6, 6:2 и ще срещне на 1/4-финалите сънародничката си и двукратната шампионка в турнирите от Големия Шлем Светлана Кузнецова, елиминирала французойката Каролин Гарсияс 6:1, 6:4.

РЕЗУЛТАТИ И СХЕМА НА ТУРНИРА В ИНДИЪН УЕЛС !!!