Душан Лайович. Това е следващият съперник на Григор Димитров на тенис турнира в Пекин. Сърбинът далеч не е нито най-известният, нито най-успешният сръбски тенисист, през тази година третата ракета на западната ни съседка изравнява най-доброто си постижение в ранглистата - 55-о място (Гришо е номер 8) и определено ще иска да продължи нагоре.

Дуци, както наричат Лайович и Григор стартират кариерите си с година разлика, като сърбинът все още няма титла, докато българинът има осем трофея. 

Димитров победи трудно в единствената среща помежду им досега през 2016 година, а мачът се игра в Китай, където ще бъде и утрешната им среща (7:30 часа наше време).

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Дотук с разликите. И двамата играят с дясна ръка, като и двамата посочват Пийт Сампрас като свой идол в ранните си години в тениса. И сърбинът, и българинът се чувстват най-добре на твърди кортове.

И накрая, но не на последно място - и двамата имат вкус за красивите жени. Докато българинът си пада по по-известните, сърбинът е влюбен в студентката по медицина Лидия Микич, с която са заедно от много години.

Микич подобно на любимата на Димитров - Никол Шерцингер, не обича да гледа любимия си, което е още нещо, което свързва двамата утрешни съперници.

СХЕМА И РЕЗУЛТАТИ НА ТУРНИРА В ПЕКИН