20-годишната украинка Дария Снигур хвърли голямата бомба на US Open и отстрани голямата звезда и шампионка от 2015 година Симона Халеп с 6:2, 0:6, 6:4 още в първия кръг на турнира.

Снигур мина през квалификациите, за да влезе в основната схема на турнира и стигна до крайния успех за близо два часа игра. Във втория кръг украинската ще срещне победителката от двубоя между Магдалена Фрех и Ребека Марино. 

“Разбира се, че съм много щастлива. Направих нещо невероятно. Благодаря на Симона за чудесния мач, който направихме. Тази победа е за Украйна, за семейството ми и за всички, които ме подкрепят”, заяви през сълзи Снигур. 

 Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Украинката стартира двубоя много агресивно и направи два пробива. Халеп постепенно влезе в ритъм и съкрати изоставането си, но продължи да е нестабилна на свой сервис и първият сет отиде на сметката на съперничката й. 

Бившата водачка в световната ранглиста промени подхода си и набързо поведе с 4:0 във втората част. Снигур нямаше отговор за прецизните удари на румънката и не успя да вземе нито гейм. 

В решителния трети сет обаче ситуацията на корта коренно се промени. Снигур отрази брейкбол и използва възможностите си за пробив, за да дръпне с 4:1. Младата украинка пропусна два мачбола при сервис на Халеп, но не трепна и в следващия гейм затвори мача.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА US OPEN ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА US OPEN ПРИ ДАМИТЕ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК