Робин Сьодерлинг стигна до трудна победа срещу Давид Ферер във втория си мач от група "Б" на заключителния "Мастърс" турнир в Лондон. Шведът бе по-концентриран в решителните моменти от двубоя и спечели с 7:5, 7:5, като по този начин съхрани шансовете си да се класира за полуфиналите. Това може да стане дори и Сьодерлинг да загуби от Роджър Федерер в последния кръг, но само ако Ферер надвие Анди Мъри. При това положение Федерер ще продължи напред с три победи, а всеки от останалите трима ще има по една победа и една загуба и крайното подреждане ще бъде определено от допълнителните показатели в двубоите помежду им.

Ферер взе едва 4 точки в първите 6 гейма, в които сервираше Сьодерлинг, но съумяваше да поддържа равновесие в резултата. При 5:6 Ферер не можа да удържи подаването си и Сьодерлинг спечели със 7:5.

Ферер започна по-добре втората част и пропусна да пробие сервиса на съперника си при 1:0 в своя полза. Последва много силна серия на Сьодерлинг, който диктуваше събитията на корта и поведе с 5:2. Световният номер 4 вървеше уверено към победата, но Ферер не се предаде и върна пробива, изравнявайки геймовете. Шведът взе следващите два гейма, а с това и мача за малко повече от час и половина игра./БЛИЦ