Робин Сьодерлинг се класира за втори пореден финал на “Ролан Гарос”. Шведът спечели петсетовата битка с Томаш Бердих - 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:3, а срещата продължи три часа и половина.

Палачът на Роджър Федерер започна уверено в първия сет и го спечели без проблем - 6:3. В този момент Бердих вдигна рязко темпото на игра и започна да сипе бомба след бомба от сервис. Чехът изравни сетовете след 6:3 във втория. Третият бе равностоен, като двамата си размениха ранни пробиви. При 5:5 Бердих направи нов пробив и спечели подаването си, с което обърна мача до 2:1 сета в своя полза.

Сьодерлинг се върна в играта след 6:3 в четвъртия сет. Петата част започна с разменени пробиви, но Робин поведе с 5:3 и проби за 6:3.

За шведа това е втори пореден финал. Миналата година загуби мача за титлата от Роджър Федерер с 1:6, 6:7, 4:6, но тази година го победи в четвъртфиналите с 3:6, 6:3, 7:5, 6:4.

По-късно днес Сьодерлинг ще научи името на съперника си на финала. Фаворит във втория полуфинал е четирикратният победител Рафаел Надал, който играе с Юрген Мелцер. Миналата година Робин победи Рафа в осминафиналите и нанесе единствената му загуба на клея в Париж./БЛИЦ

Всички резултати от турнира при мъжете тук
Всички резултати от турнира при жените тук