Sofia Open 2020 ще се проведе през ноември. Новината съобщиха от пресслужбата на АТП (асоциация на професионалните тенисисти).

Петото издание на надпреварата ще се състои в седмицата, започваща на 9 ноември. Софийският турнир ще бъде последният от календара за редовния сезон. Веднага след него ще се играят финалите на АТП в Лондон, за които по традиция се класират само най-добрите 8 тенисисти през годината. Това означава, че София ще бъде последната спирка, където претендентите за място на Финалите ще могат да натрупат точки.

България ще бъде една от малкото държави в света, които ще проведат турнир от календара на АТП тура след прекъсването на сезона заради пандемията от коронавирус.

Според обявения от АТП актуализиран календар и временен график до края на редовния сезон са планирани турнирите от "Големият шлем" US Open и Roland-Garros, мастърсите в Синсинати, Рим и Париж, ATP 500 турнирите в Хамбург, Санкт Петербург и Виена и ATP 250 турнирите в София, Москва, Антверпен и Кицбюел.

„Тенисът започва да намира своя път за завръщане. И макар преди всичко да трябва да се грижим за здравето и безопасността на всички, се надяваме, че ще успеем да запазим тези възможности за игра и да постигнем силен завършек на сезона. Бих искал да поздравя турнирите за тяхната непрекъсната ангажираност, гъвкавост и находчивост при намирането на решения за работа при настоящите предизвикателни обстоятелства", коментира президентът на АТП Андреа Гауденци.