27 септември ще бъде специален в програмата на супертурнира по тенис Sofia Open 2022 - той е официално обявен за "детски ден" по време на седмото издание на надпреварата от категория ATP 250. Турнирът е от 25 септември до 2 октомври.

На 27 септември (вторник) входът за „Арена Армеец“ е безплатен за деца до 14 г., а наред с това за малчуганите са предвидени редица игри и забавления.

Най-голямата новина за българските деца ще е уникалната възможност малките фенове да изведат големите шампиони на централния корт в София за ключовите мачове от турнира. В специалния детски кът в "Арена Армеец" по време на детския ден малчуганите ще имат възможност да попълнят талон за играта на Sofia Open "Заедно със звездите". Това им гарантира участие в специалната томбола, в която ще бъдат избрани най-големите късметлии, които ще съпроводят на корта едни от най-големите звезди на световния тенис в следващите дни от надпреварата.

От 12 до 20 часа на 27 септември децата ще могат да се включат в работилница за приложни изкуства, да се забавляват с мини тенис, народна топка, огромни сапунени мехури, любими анимационни герои. Ще има и кът за четене заедно с известни личности. 

На 27 септември на централния корт в "Арена Армеец" ще има пет оспорвани мача, така че почитателите на тениса сред родителите ще могат да съчетаят своята страст със забавленията на малчуганите. 

Билетите за Sofia Open 2022 са в продажба - онлайн на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна. 

Списъкът с участниците в седмото издание на турнира от категория ATP 250 в София е впечатляващ. Голямата българска звезда на световния тенис Григор Димитров ще играе отново пред българска публика. Шампионът от 2017-а се завръща пред българска публика. Ще участва италианската сензация Яник Синер - двукратен №1 в София, спечелил последните две издания на надпреварата.

Пред родна публика ще играят още един от най-атрактивните тенисисти в тура Гаел Монфис, актуалният №10 в света Хуберт Хуркач, шампионът от "Мастърс"-а в Монреал Пабло Кареньо Буста. друг от големите тенис шоумени - Александър Бублик, италианската звезда на бъдещето Лоренцо Музети и други имена от елита на световния тенис.

С "уайлд кард" за основната схема ще играят още двама българи - Димитър Кузманов и Александър Лазаров. С "уайлд кард" в също изключително силните квалификации се включват Адриан Андреев и Пьотр Нестеров. Шоуто по време на Sofia Open 2022 е гарантирано!