София отново ще бъде домакин на силен турнир по тенис за жени. Надпреварата в награден фонд 100 хиляди лева ще се проведе между 12 и 18 септември. В нея по традиция участват най-добрите ни тенисистки, като последните победителки са известните по света Матилде Йохансон, Александра Дюлгеру, Нурия Лагостера-Вивес, Андреа Петрович, Тамира Пашек и др.

У нас ще се проведат и три международни състезания с награден фонд 10 000 и 25 000 долара. Турнирът в Добрич от 1 до 9 октомври ще бъде с награден фонд 25 000 долара - първият у нас от този ранг от три години насам. Турнирите във Варна (17-25 септември) и Пловдив (24 септември - 2 октомври) ще са с награден фонд по 10 000 долара. Състезанията ще носят точки за световната ранглиста за жени и са отлична възможност за изява на младите български състезателки.

"Един от приоритетите ни в бъдеще е увеличаване на броя на международните турнири за мъже и жени у нас. Хубаво е, че въпреки кризата през тази година България е домакин на общо три турнира за мъже и четири за жени. Това е много добро поле за изява за нашите млади тенисисти, особено при жените, които напоследък постигат успехи в много състезания", коментира президентът на  федерацията по тенис Стефан Цветков.