Съперникът на Григор Димитров на 1/8 финалите на турнира в Ротердам Феликс Оже-Алиасим сподели очакванията си за предстоящия двубой срещу най-добрия български тенисист. 

Припомняме, че хасковлията ще се изправи утре срещу канадеца, който на старта победи с 2:1 сета Ян-Ленард Щруф (Германия), в отделните части 6:3, 1:6, 6:3.

19-годишният Оже-Алиасим е спечелил единствения двубой срещу Димитров - 6:4, 6:4 на старта на турнира на тревна настилка в Куинс Клъб миналата година.

„Тук всички съперници са трудни. Да, победих Димитров на „Куинс клъб“ миналата година, но сега очаквам той да бъде по-агресивен и да излезе на корта със самочувствие. Гледах мача му с Денис (бел. ред – Шаповалов) и видях, че играе добре и поставя под напрежение съперника. Но аз излизам, за да се боря за победата, както винаги“, така отговори 21-ият в света тийнейджър на въпроса на медиите за мача срещу първата ракета на България.

Двубоят между двамата е в сряда вечерта и ще започне след срещата между водача в схемата Даниил Медведев и Вашек Поспишил, която стартира от 20:30 часа наше време.