Димитър Кузманов ще започне участието си на Sofia Open 2022 във вторник (27 септември). Националът на България за Купа „Дейвис“ ще се изправи срещу преминалия през квалификациите французин Юго Юмбер в мач от първия кръг на основната схема не преди 18 часа на централния корт в „Арена Армеец“.

В игра утре ще видим и българска двойка. Също на централния корт, Александър Донски и Александър Лазаров ще изиграят мача си от първия кръг при дуетите срещу Фабрис Мартен и Айсам Куреши.

27 септември е специален в програмата на Sofia Open 2022 – той е официално обявен за „детски ден“ по време на седмото издание на надпреварата от категария ATP 250. На 27 септември входът за „Арена Армеец“ е безплатен за деца до 14 г., а наред с това за малчуганите са предвидени редица игри и забавления.

Най-голямата новина за българските деца ще е уникалната възможност малките фенове да изведат големите шампиони на централния корт в София за ключовите мачове от турнира. В специалния детски кът в „Арена Армеец“ по време на детския ден малчуганите ще имат възможност да попълнят талон за играта на Sofia Open „Заедно със звездите“. Това им гарантира участие в специалната томбола, в която ще бъдат избрани най-големите късметлии, които ще съпроводят на корта едни от най-големите звезди на световния тенис в следващите дни от надпреварата.

От 12 до 20 часа на 27 септември децата ще могат да се включат в работилница за приложни изкуства, да се забавляват с мини тенис, народна топка, огромни сапунени мехури, любими анимационни герои. Ще има и кът за четене заедно с известни личности.


ПРОГРАМА ЗА 27 СЕПТЕМВРИ

Централен корт, начало 12:00 часа:
Тим ван Райтхофен (Нидерландия) - Холгер Руне (Дания) Оскар Оте (Германия) - Драгош Мъдъраш (Швеция) Фабрис Мартен (Франция) / Айсам Куреши (Пакистан) - Александър Донски (България)  / Александър Лазаров (България)

Не преди 18:00 часа:
Юго Умбер (Франция) - Димитър Кузманов (България)
Александър Вукич (Австралия) - Фабио Фонини (Италия)

Корт 1, начало 13:00 часа:
Томислав Бъркич (Босна и Херцеговина) / Гонсало Ескобар (Еквадор) - Рафаел Матос (Бразилия) / Давид Ернандес (Испания) Робин Хаасе (Нидерландия) / Филип Освалд (Австрия) - Андрей Голубьов
(Казахстан) / Александър Недовесов (Казахстан) Мирза Башич (Босна и Херцеговина) - Нуно Боржес (Португалия)