2018 година ще е добра за Григор Димитров и през нея той ще може да постигне пореден връх в кариерата си. В това са убедени експертите Крейг О′Шанеси и Хари Флойд.

Те твърдят, че Гришо е по-устойчив физически и психически, което може да му помогне да подобри резултатите си срещу най-големите - - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.

"Григор Димитров изглежда уверено върви по пътя към първата си титла от Големия шлем. Той вече навлиза в нова ера в кариерата си. Миналата година игра на полуфинал в Мелбърн, но с представянето си като цяло, тази година трябва да е сред фаворитите на всеки един турнир от Големия шлем. 

Освен в Австралия, той е бил на полуфинал на Уимбълдън и ако продължава да търси със същата упоритост успеха в тези турнири, тази година вероятно ще успее.

Макар да започна със загуба на полуфинал на турнира в Бризбейн, пред Димитров има всички шансове да се докаже и да се утвърди в елита на мъжкия тенис през 2018 г. Само времето ще покаже дали е така", пише Флойд.

"Пъзелът най-сетне се подреди за талантливия 26-годишен българин. Той стартира 2017-а като №17 в световната ранглиста, но в края на сезона достигна до №3 благодарение на спечелването на Финалите на АТР. През 2016 Димитров спаси само 60% (238/397) от точките за пробив при негов сервис, което му донесе 36-о място по този показател в тура. През 2017 това число се вдигна до 70% (252/360), което го прави петият най-добре отразяващ шансове за пробиви. Той е по-устойчив психически, физически по-здрав и има увереността да застане сам на върха", допълва О'Шанеси за българина.