Спортният талант на „Еврофутбол“ Гергана Топалова приключи с полуфинал американското си турне от тенис-турнири зад Океана. 19-годишната ни спортистка постигна три победи в основната схема в надпреварата в Денвър, Колорадо с награден фонд 25 00 долара, но малко преди финала отпадна от представителката на домакините Алекса Глач с 2:6, 3:6. 

В първия кръг Топалова победи квалификантката Саломе Дeвидзе от Грузия със 7:5, 6:3, във втория разби друга американка Гейл Бродски с 6:1, 6:1. След това се изправи срещу Петя Аршинникова, която също преодоля квалификационните кръгове, като я надигра с 2-1 сета – 3:6, 6:2, 6:4. 

От 9 до 16 юни Гергана участва на турнира в Съмтър, Южна Каролина също на твърда настилка и с награден фонд от 25 000 долара. Там тя достигна до 1/8-финал, където загуби отново от американка, но този път от Наташа Субхаш с 2:6, 6:7(5).

Американското турне на Топалова започна с турнир в Бетани Бийч, Северна Каролина, където отпадна в първи кръг.

Резултатите на родната ни тенисистка й осигуриха прогрес с 54 места в световната ранглиста за жени и от 1 юли тя заема 454-ата позиция. От 8 юли Гергана ще стартира на турнири в Европа.

„Еврофутбол“ желае много успехи на Спортните ни таланти!

Медийни партньори на програма „Спортни таланти“ са сайтовете BLITZ.BG, actualno.com, offnews.bg, sportlive.bg, viasport.bg, bgsprint.com, bgathletic.com, ngobg.info, thestarstribune.bg, dir.bg; вестниците „Труд“ и „Еврофутбол“;  агенциите КРОСС, Пик и БГНЕС, както и радиата Дарик радио и БНР. За поредна година подкрепа ни оказва и Националната спортна академия „Васил Левски”.