Мария Сакари е считана за една от най-красивите тенисистки в Тура, а в едно от последните си интервюта гръцката състезателка говори за детството си, интересите си преди тениса и призна, че през живота си е накарала много мъже да плачат.

„Бях направо луда по футбола. Когато бях по-малка, много момчета плачеха, защото вкарвах голове. Сега мъжете плачат по други причини“, разказа Сакари.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Getting some rest and recovery this weekend, it’s so nice to be back home and in the water!

Публикация, споделена от Maria Sakkari (@sakkattack7) на

Тя направи силна година в Тура, като завърши годината под №22 в световната ранглиста. Родената през 1995 година тенисистка за последно игра на турнира в Жухай, където не успя да преодолее груповата фаза. През април тя спечели титлата в Рабат, след като надделя над Джоана Конта на финала, а в началото на годината показа страхотно партньорство със сънародника си Стефанос Циципас в последното издание на „Хопман къп“.

„Според мен да се говори само за тенис не е толкова хубаво. Но вижте колко много се коментираше финалът между Циципас и Тийм (б.а в Лондон). Говорехме за всяка точка и залагахме кой ще е победител“, каза още Сакари, цитирана от tennisworld.usa.

Наскоро Сакари коментира и слуховете, че излиза със Стефанос Циципас.

„Същото е, когато двама актьори се снимат в романтична сцена, или са заедно на публично място. Хората веднага си мислят, че са двойка“, каза тенисистката пред Antenna TV.

Сакари бе попитана и за целувката на „Хопман къп“:

„Нещо напълно нормално. Тя дойде, след като победихме Федерер и Бенчич. Няма нищо, но никой не знае какво вещае бъдещето. Ние си пасваме на корта, а следващата година ще играем смесена двойка на олимпийските игри. Има добра химия между нас на корта“.