ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна срамна загуба от 96-ия в света португалец Жоао Соуса на Ю Ес Оупън. Срещата бе от първия кръг на турнира от Големия шлем в Ню Йорк и приключи при резултат 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 2:6.

Българинът, който в дните непосредствено преди турнира, се занимаваше с разходки на кучето на Мария Шарапова, явно не бе наблегнал на тренировките и след успешен първи сет, позволи пълен обрат.

Жоао Силва - Григор Димитров 3:6, 6:3, 6:4, 5:7, 6:2

Двубоят започна по отличен за Григор начин и не предвещаваше подобно развитие, а първата част продължи само 26 минути и се реши от един единствен пробив, дошъл при резултат 2:1 гейма.

Във втория сет ролите се размениха - португалецът достигна до пробив след слаб гейм на Димитров, в който първият му сервис не работеше и малко по-късно Соуса вече водеше с 4:1. Гришо го върна, печелейки подаването на противника си на нула и сервираше за равенство в резултата, но вместо това отново допусна пробив. Това доведе до шанс за Соуса при 5:3 гейма да затвори втория сет на свой сервис и португалецът се възползва от открилата му се възможност.

Нищо добро не чакаше Григор Димитров и в третия сет - Соуса набързо поведе с 3:0, а силите на Гришо стигнаха единствено да върне единият от двата пробива. Проблемите за българина не спряха дотук, след като в четвъртата част португалецът на два пъти излизаше напред в резултата, но и двата пъти Григор намери сили да го върне. Нещо повече - първата ни ракета продължи да се бори и да търси обрата, а при 6:5 гейма усилията му бяха възнаградени с нов пробив, довел до равенство в сетовете.

Решителната пета част започна с преднина от 2:0 в полза на Жоао Соуса. Малко по-късно протугалецът за осми път в двубоя спечели подаването на противника си, а при 5:2 отрази два брейкбола и след близо три часа игра записа едва третата си победа в основна схема на турнири от Големия Шлем.