Най-добрият български тенисист Григор Димитров беше забъркан в скандал с коронавирус в Париж. Треньорът на отстранения от „Ролан Гарос“ Дамир Джумхур - Петър Попович, обяви, че първата ни ракета. Новак Джокович и Борна Чорич също могат да дадат положителни проби, но никой не ги е тествал.

Според сръбския специалист всички, които са минали през заболяването, сега имат антитела и при проверка ще дадат положителен резултат. Както е известно, Гришо, Джокович и Чорич се заразиха при участието си на турнира „Adria Tour“ в Белград.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

"Преболедувах вируса преди месец, имам антитела, но резултатите от тестовете може да се окажат положителни или отрицателни. А други хора не мога да заразя. Джокович, Чорич и Димитров също може да дадат положителен тест. Но на US Open тях дори не ги проверяваха. Джокович живееше в отделен дом и не го проверяваха. А има доказателства, че в организма му има антитела“, заяви Попович.

„Играчите се страхуват - особено тези, които са преболедували и имат антитела. Но с Новак няма да постъпят така, както с мен. Ако анализът на резултата от теста му е положителен, ще му дадат възможност да даде нова проба. Той може да осъди „Ролан Гарос“ за огромна сума, а организаторите не искат това да се случи", допълни сръбският треньор.

Самият Дамир Джумхур даде отрицателна проба, но тъй като треньорът му е с положителен тест за COVID-19, босненецът бе отстранен от Откритото първенство на Франция.