Новак Джокович се класира за третия кръг на US Open, след като спечели сръбския сблъсък с Ласло Джере. Ноле поведе с два сета, но в третия сънародникът му се оттегли от корта заради контузия. Така мачът приключи при резултат  6:4, 6:4, 2:0 и отказване на Ласло.

Прогнозите, че битката помежду им от миналата година ще се повтори, не се оправдаха. На предното издание на US Open Джере изненадващо поведе с 2:0 сета, та се наложи Джокера да прави обрат.

Сега Новак пак имаше трудни периоди на корта, след като играта му изобщо не вървеше, а самият той не се чувстваше на 100% физически.

Пробив на 0 в десетия гейм му донесе успеха в първия сет. Във втория Джере поведе с пробив и дори имаше два брейкбола за 5-2. Джокович оцеля, а след това вдигна нивото и обърна сета.

Ласло почувства болки във втория сет, а в началото на третия поиска медицинска помощ. След като лекарите не можаха да го вдигнат на крака, той се оттегли.

По едно време Ноле също поиска помощ от лекарите, но при него проблемът не се оказа голям. 

“Това не е начинът, по който исках да завърши мачът. Джере има контузия, която го спря. Той е толкова добър играч. Трябваше да спечели втория сет. Водеше с 4-2. Беше голяма битка. Два сета за повече от два часа. Сервирах ужасно. Когато играеш без сервис, трябва да се бориш и да тичаш” ,– коментира Джокович веднага след мача.

В трети кръг олимпийският шампион и рекордьор по титли в Шлема ще срещне Алексей Попирин (Австралия), който се справи в три сета с Педро Мартинес.