Проблем със сърцето е основната причина Марди Фиш да пропусне откритото първенство на Франция по тенис “Ролан Гарос”. Американецът, който е на десето място в световната ранглиста, призна, че се е страхувал за живота си в началото на годината.
 
След загубата от Хуан Монако в Маями през март, той се е събудил в 3:30 часа през нощта със сърцебиене от 170-180 удара в минута. "Бях напълно паникьосан. Мислех си, че ще умра", споделя Фиш за онази нощ.
 
Марди е преминал през серия от изследвания и е сменил няколко доктори, но никой не можел да определи какъв точно е сърдечният му проблем.
 
"Не можех да спя никъде, освен в моето легло. Не можех да спя сам, беше наистина страшно. През деня всичко си беше нормално, работех си спокойно, но щом дойде време да си лягам, умът ми се побъркваше. Дали ще се случи тази нощ? Дали ще прекарам още една такава вечер? Беше ми изключително трудно да си легна. Епизодите продължиха да се повтарят и аз преминах двучасова електрофизиологична процедура близо до дома ми в Лос Анджелис.
 
Чак тогава ме успокоиха, че всичко ще бъде наред. Надявам се скоро да започна тренировки. Не мога да гарантирам, че със сигурност ще участвам на “Уимбълдън”, макар че много ми се иска. Аз съм в топ 10 в света и съм първа ракета на САЩ. Това е страхотен период за мен и трябва да се върна на корта”, добави 30-годишният Фиш.