ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Анди Мъри продължава с изумителното си представяне на Australian Open. 35-годишният британец, който от няколко години играе с изкуствена тазобедрена става, се класира за третия кръг след победа над Танаси Кокинакис, въпреки че изоставаше 0-2 сета и съперникът му сервираше при 5:3 в своя полза в третия. Мъри в крайна сметка се наложи над австралийския си съперник с 4:6, 6:7 (4), 7:6 (5), 6:3, 7:5.

Драматичната битка на корта между двамата продължи 5 часа и 50 минути и завърши малко след 4:00 след полунощ австралийско време. Това е най-късно завършилият мач в историята на Откритото първенство на Австралия.

Мачът започна равностойно, а първият сет беше решен от пробив в полза на Кокинакис в петия гейм. След това австралиецът спечели подаването си, поведе с 4:2 и не изпусна лидерството си до края на частта.

Вторият сет протече с по един разменен пробив, което доведе до тайбрек, в който представителят на домакините направи два минибрейка в сервиса на британеца и това му донесе спечелването на частта при третия сетбол.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Третата част протече драматично. Кокинакис водеше с 5:3, когато сервираше за победата, но допусна пробив, а след това Мъри успя да изравни и да стигне до тайбрек. В него последваха много греши при собствен сервис на двамата тенисисти, но британецът успя да вземе частта и да намали изоставането си в мача.

Четвъртият сет беше решен от пробив в полза на Анди Мъри в шестия гейм, с който 35-годишният шотландец поведе с 4:2 и не допусна Танаси Кокинакис да намали изоставането си.

Решителният пети сет протече без грешки при собствен сервис и на двамата тенисисти до 11-ия гейм. Тогава Мъри успя да пробие подаването на Кокинаки,с, а след това взе гейма при собствен сервис и така стигна до успеха в петата част и до победата в мача.

За място на осминафиналите Анди Мъри ще играе срещу испанеца Роберто Баутиста-Агут, който продължи напред също след обрат над американеца Брендън Холт, въпреки че изоставаше с два сета – 4:6, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2.

Резултати и програма на Australian open - мъже
Резултати и програма на Australian open - жени

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК