ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Григор Димитров и неговият партньор Никола Маю допуснаха загуба в първия кръг на турнира по двойки във Вашингтон. Най-добрият ни тенисист и французинът отстъпиха в мач от първия кръг на основната схема на британеца Джейми Мъри и новозеландеца Марк Винъс със 7:6(3), 3:6, 5-10. Срещата продължи 1 час и 41 минути игра.

Още в първия гейм на мача Мъри и Винъс стигнаха до пробив, но след това Димитров и Маю имаха поне по една точка за връщане на пробива в четири последователни гейма при сервис на противниците си. В първите три от тях българинът и французинът не успяха да стигнат до брейк, но направиха това при последния си шанс, за да изравнят за 5:5. Така се стигна до тайбрек, в който Димитров и Маю се наложиха със 7:3 точки.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

В средата на втория сет Мъри и Винъс направиха нов пробив, който този път им бе достатъчен, за да изравнят частите. Това наложи изиграването на дълъг тайбрек до 10 точки, който да определи победителя. В него шотландецът и новозеландецът започнаха много уверено, поведоха с 9:2 точки и макар да пропуснаха три мачбола, при четвъртия си осигуриха класирането за втория кръг.

Тази вечер Григор Димитров започна участието си на сингъл в турнира във Вашингтон. Той се изправя срещу Макензи Макдоналд в мач от втория кръг. Двубоят трябва да стартира около 20:30 часа българско време.

28-годишният Макдоналд е на 60-ото място в световната ранглиста. Гришо и американецът са си разменили по една победа до момента. Димитров надделя с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 във втори кръг на Australian Open 2018, но миналата година загуби на същата фаза в Маями - 1:6, 4:6.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!