Григор Димитров загуби от испанеца Томи Робредо с 4:6, 6:1, 1:6 в мач от втория кръг на тенис турнира в Маракеш и отпадна от надпреварата. Българинът дебютира в надпреварата и под номер 1 в схемата на турнира, но напусна турнира рано-рано. 

Робредо вече води с 3:1 в преките двубои срещу Димитров, като печели и двата им мача на червени кортове, а в следващия кръг в Маракеш ще срещне французина Беноа Пер. 

Загубата в Маракеш е четвърта за Димитров в последните му пет мача, а Гришо отпадането в първия мач е поредно след турнира в Маями в края на март, когато българинът загуби от Гуидо Пея.

ПЪРВИ СЕТ
Гришо взе първия гейм при свой сервис, а във втория пропусна брейкпойнт. Сетът се развиваше гейм за гейм, докато Робредо не направи пробив за 4:3. Испанецът не допусна изненада след това и дори приключи сета с гейм на нула за 6:4.

ВТОРИ СЕТ
Вторият сет започна по подобие на първия, но този път Гришо спечели брейкпойнта във втория гейм. Това му позволи да поведе с 2:0, след което успя да затвърди пробива. При 4:1 в своя полза Гришо отново проби съперника  след четвъртия брейкпойнт, за да приключи сета с 6:1.

ТРЕТИ СЕТ
Решителната трета част започна със сервис гейм за Робредо, а испанецът шокира Димитров с пробив на нула. Третият гейм на третия сет се оказа психологически най-важният в двубоя и след като пропусна три възможности за пробив, Гришо го загуби, а Робредо поведе с 3:0. Димитров върна един гейм при свой сервис (3:1), но Робредо стори същото за 4:1. Испанецът продължи да се доближава до победата и проби Гришо за 5:1. Всичко приключи в следващия гейм, в който Робредо взе своето и приключи сета с 6:1, с което и мача.