На 21 и 22 април на кортовете на ТК Левски-София в Борисовата градина ще се проведе първият турнир от календара на КАИ Национална тенис лига. Форматът на турнира е индивидуалнои включва пет възрастови групи при мъжете и една обща възрастова група при жените. За доброто самочувствие и настроение на участниците ще се погрижат официалните партньори на лигата.

КАИ Национална тенис лига е верига за любители, аматьори и ветерани. Календар ‘2012 на лигата включва 12 турнира, от които 6 с формат индивидуално – мъже и жени и 6 двойкови турнира – двойки мъже и смесени двойки. От тази година БФТ предостави на лигата правата за единна национална ранглиста за всяка възрастова група.

Възрастовите групи при индивидуалните турнири са: мъже – 18-35, 35+, 45+, 55+ и 65+, жените ще се състезават в една обща възрастова група.

При двойките по регламент са включени: две възрастови групи при мъжете – до 45 и 45+, и една обща при смесените двойки.

София, Пловдив, Варна, Бургас, Сливен, Пазарджик и Плевен са градовете домакини на турнирите от лигата.

И тази година КАИ Национална тенис лига ще осигури две големи награди: за победителите във възрастова група 18-35 посещение на турнир от ATP във Виена, а за първите в ранглистата в отделните възрастови групи при ветераните – възможност за участие в международен турнир от календара на ITF в Будапеща.


Специализирана информация за турнирите от лигата (календар, награден фонд, правилник, записване, резултати, ранглиста, партньори и т.н.) може да намерите в специалния сайт на лигата www.ntl.bg.