Григор Димитров стартира днес участието си на тазгодишното издание на "Уимбълдън" с мач срещу Диего Шварцман oт Аржентина. По първоначална програма срещата трябваше да започне около 17:30 часа, но това не се случи. Причината за забавянето е, че двата двубоя, които се играят на същия корт №12 се проточиха доста. В момента играят Кейти Бултер и Кристина Макхейл, които си размениха по един сет и започна решаваща трета част. 

Преди това на корт №12 имаше доста дълга битка между Давид Ферер и Ришар Гаске, спечелена от испанеца с 6:3, 6:4, 5:7, 6:2.

Така след 19 часа очакваме на корта да излязат Гришо и Шварцман.

Припомняме, че с аржентинеца е свързан един от най-неприятните моменти в кариерата на първата ни ракета. През миналата година Димитров загуби почти спечелен финал в Истанбул именно от Шварцман. Тогава българинът водеше в сетовете и имаше няколко добри шанса да затвори мача. Вместо това той допусна обрат, а в последния решителен сет дори не взе гейм и в крайна сметка се размина с трофея.

До този момент Григор и Шварцман са се изправяли един срещу друг два пъти. Освен споменатия мач в Турция, през есента двамата премерват сили в Ченгду, като този път победител излиза българинът.

При евентуален успех във втори кръг Гришо ще срещне победителя от двубоя Джеймс Уърд – Маркос Багдатис. Първият поставен, когото може да срещне Димитров, е американският дългуч Джон Иснър. Този двубой е възможен в трети кръг. В четвърти, ако стигне до него, Григор може да се изправи срещу Роджър Федерер. 

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ 
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА и СХЕМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ЖЕНИТЕ