Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков и председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова ще наградят част от шампионите в завършващото утре първенство на 8-те най-добри тенисисти във всички възрастови групи при подрастващите „Девин Мастърс“. Церемонията ще се състои на 16 октомври, петък, от 11:00 часа на централния корт на Националния тенис център.

Вече са ясни и финалистите до 12 и до 14 години. Пьотр Нестеров ще се изправи срещу Максим Хорозов в последния мач при най-малките момчета, след като двамата днес не срещнаха трудности в полуфиналните си мачове. Състезателят на ТК „Черно море Елит“ се справи с 6:1, 6:2 със Светлин Керемедчиев, докато Хорозов надигра с 6:1, 6:4 Динко Динев.

При момичетата до 12 години Дария Радулова ще излезе в утрешния финал в ролята на фаворит срещу Катерина Димитрова. Двете играха помежду си и в груповата фаза, като Радулова спечели с категоричното 6:2, 6:0.
Оспорвани двубои, изпълнени с качествени отигравания, видяхме в полуфиналите при 14-годишните юноши. В най-зрелищния сблъсък за деня Васил Димитров изненада съотборника си в ТК „15:40“ Никола Тупаров и го победи със 7:6(8), 3:6 7:6(10). В спора за титлата Васил ще срещне Диан Недев, който също имаше нужда от три сета, за да се класира напред. Тенисистът от Шумен отстрани Веселин Киселков с 4:6, 6:0, 6:1.

При девойките до 14 години фаворитката Елена Тренчева записа четвърта победа от началото на „Девин Мастърс“. На полуфиналите тя надигра с 6:4, 6:2 Лилия Димова и на финала я очаква двубой срещу Ралица Александрова, която се наложи с 6:2, 6:4 над Беатрис Спасова.

Полуфиналите във възрастовите групи до 16 и 18 години се играят в момента на кортовете на Националния тенис център.

За шеста поредна година лидерът в производството на минерална вода DEVIN е генерален спонсор на „Българската федерация по тенис“ и отговорно се ангажира сразвитието на този спорт в България. Подкрепата на „Девин” АД за тениса и спортовете на открито е част от дългосрочната стратегия на компанията за насърчаване на активния и балансиран начин на живот на младите хора у нас.

По традиция всеки шампион в “Devin Masters” получава финансиране за участие в турнир в Европа или САЩ през следващата година, осигурено от „Девин“ АД.