България поведе на Монако с 2:1 в срещите от първия кръг на “Купа Дейвис”. След разменени успехи на сингъл, днес нашите спечелиха мача на двойки със 7:5, 6:2, 6:4. В този мач капитанът на националите Огнян Илиев заложи на първата ни ракета Григор Димитров и дебютантът Цветан Михов. Държавният шампион за миналата година игра на мястото на Тодор Енев, който вчера изразходва много сили при загубата от Бенжамин Балре. За Монако играха Балре и Гийом Куйар, които са с общо 24 години по-възрастни от българите, родени през 1991-а.

Димитров започна добре и направи три аса при първия си сервис гейм. Двата тима печелеха лесно подаванията си в началото. Михов бе леко изнервен, но постепенно намери играта си и демонстрира отличен сервис. Българите поведоха с 5:4, но не успяха да стигнат до пробив. При 6:5 обаче го направиха и взеха първия сет със 7:5.

Във втория гейм тя започнаха отлично. Поведоха с 4:1 и спокойно доиграха частта, която затвориха с 6:2. В третия гейм Монако за първи път дръпна в резултата, но само защото Балре сервираше пръв. Григор и Цветан изравниха и веднага пробиха. След това поведоха с 3:1, като спасиха три точки за пробив при сервис на Михов. Резултатът стигна до 5:4 в полза на българите, които спокойно спечелиха при сервис на Гришо с 6:4.

Националите играха с огромно желание. И двамата сервираха стабилно и не допуснаха нито един пробив. След първоначалното стъписване Михов се включи добре, а Димитров показа блестяща игра и на няколко пъти изненада съперника с волетата си.

Утре са последните два мача на сингъл. В първия Григор играе с Барле, а след него трябва да излязат Енев и Ожер. Отборът, спечелил 3 от мачовете е победител. Той ще играе във втория кръг срещу Словения, кочто вече води с 3:0 на Норвегия./БЛИЦ