ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Григор Димитров получи страхотен шанс да направи нещо запомнящо се на "Ролан Гарос". Първата ни ракета продължи във втория кръг, след като днешният му съперник Алехандро Фая се отказа поради травма в лакътя при резултат 6:4, 1:0 в полза на хасковлията, който вече научи и името на следващия си противник. Той е 19-годишният французин Лука Пуйе.

Младокът участва на "Ролан Гарос" с "уайлд кард". Пуйе успя да елиминира днес Алекс Кузнецов от САЩ с 6:1, 7:6(2), 6:2 и стигна втори кръг.

Пуйе е 324-и в световната ранглиста, а едва от миналата година е сред професионалистите. Днешната му победа е първа в основната схема на турнир от Големия шлем.

Мачът между Гришо и французина ще бъде в четвъртък, като българинът е фаворит и се очаква с лекота да преодолее противника. Ако това се случи, Димитров ще се превърне в първият българин, достигал до трети кръг на турнири от Големия шлем.

Успех над Лука Пуйе също така ще донесе на хасковлията 60 000 евро от наградния фонд и 90 точки за ранглистата, а в трети кръг по всяка вероятност ще се изправи срещу Новак Джокович.

luka.jpg