Най-добрият български тенисист Григор Димитров надви американския квалификант Максим Креси с 6:2, 7:6(4) за 1 час и 26 минути игра и преодоля първия кръг на силния тенис турнир в испанската столица Мадрид.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Гришо направи два пробива и с лекота спечели първият сет, но във втория се изпоти срещу американеца. Двамата си размениха по един пробив и стигнаха до тайбрек, в който българинът се наложи със 7:4 точки и елиминира съперника, който бе надвил със 7:5, 7:6 (9) в среща от полуфиналите на турнира в Мелбърн през януари.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна с много оспорван гейм, в който Гришо не успя да стигне до точка за пробив и Креси спечели подаването си. Българинът отвърна с гейм на нула за 1:1. Американецът също взе своето следващо подаване на нула, а Димитров му даде две точки при своя сервис и изравни за 2:2. В петия гейм Григор стигна до две точки за пробив и при втората най-накрая успя да вземе подаването на Креси и да поведе с 3:2, след което затвърди пробива с гейм на нула за 4:2. Последва нов пробив на българина след оспорван гейм и спечелена едва трета възможност - 5:2. С нов гейм на нула Гришо затвори сета при 6:2.

ВТОРИ СЕТ
Частта започна с гейм на нула в полза на американеца, който получи две възможности за пробив в следващия гейм и го постигна. Креси сравнително лесно спечели второто си подаване в сета и дръпна с 3:0, давайки само точка на българина. Най-накрая Гришо се събуди и след гейм на нула намали изоставането си на 1:3. И двамата спечелиха лесно следващите си сервис-геймове, в седмия Димитров върна пробива на намали на 3:4. Григор даде само точка на американеца и на свое подаване изравни за 4:4. След три поредни гейма за българина Креси взе свое подаване и поведе с 5:4. Гришо също спечели сервис-гейма си за 5:5. Двамата взеха следващите си подавания и се стигна до решителен тайбрек. В него Креси поведе с 4-2 точки, но Димитров направи пълен обрат и след 7-4 ликува с победа.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - МАКСИМ КРЕСИ 6:2, 7:6(4)