Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Росица Денчева изигра отличен мач и се класира за 1/4-финалите на сингъл при девойките на "Уимбълдън". 16-годишната българка разби Соня Женихова (Германия) с 6:3, 6:0 за точно 60 минути.

Плевенчанката поведе с 5:1 в първия сет, а във втория не даде нито гейм на съперничката си. Това е трета поредна победа за нея без загубен сет.

За място на полуфиналите Денчева ще играе срещу водачката в схемата Рената Ямрихова (Чехия).

Ива Иванова отпадна от надпреварата след поражение от финалистката от Откритото първенство на Австралия и трета поставена Емерсън Джоунс (Австралия) с 1:6, 2:6 за 49 минути.

По-късно тази вечер предстоят три мача на двойки с българско участие. Елизара Янева и Росица Денчева ще играят във втория кръг срещу Емерсън Джоунс (Австралия) и Виктория Паганети (Италия).  

Иванова трябва да доиграе срещата си от първия кръг. Българката и Уакана Сонобе (Япония), поставени под номер 5, спечелиха първия сет със 7:6(6) срещу Виктория Барос (Бразилия) и Теодора Костович (Сърбия) преди срещата да бъде отложена за днес.

Александър Василев и Андреас Тимини (Кипър) ще играят във втория кръг на двойки при юношите срещу първите поставени Федерико Сина (Италия) и Максим Мрва (Чехия).

Михаил Атанасов е национален треньор от страна на БФТ на българските юноши и девойки за Откритото първенство на Великобритания по тенис.

РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ МЪЖЕТЕ
РЕЗУЛТАТИ И ПРОГРАМА НА "УИМБЪЛДЪН" ПРИ ДАМИТЕ