Страхотен жест направи Григор Димитров към част от българските фенове, които го подкрепят на US Open. Гришо предоставил на някои от най-верните му привърженици билети за четвъртфинала му срещу Роджър Федерер. 

От началото на турнира тенисистът получава подкрепа от българи, дошли от различни краища на Съединените щати - от Ню Йорк и Чикаго до Лас Вегас и Хавай. Особено видна тя бе по време на мача му от третия кръг срещу поляка Камил Майшак, пише "Спортал". 

Причината бе, че кортът, на който игра Димитров, позволяваше повече свобода за това къде ще се седне, а един от най-големите му феновете Даниел Дженев от ранни зори пазеше места, за да може да се сформира агитка.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Григор се отблагодари за подкрепата, като раздаде много автографи и оставаше дълго след мачовете за снимки. Той на няколко пъти сподели, че българската агитка беше "великолепна" и отиваше именно там да сподели радостта си. 

Много от тези привърженици няма да имат възможност да гледат Григор в големия сблъсък с Федерер във вечерната сесия на "Артъш Аш". Това е причината от щаба на бившия номер 3 в света да поканят някои от тях да го подкрепят и в сблъсъка срещу швейцареца.