Новак Джокович победи Роджър Федерер в битката на титаните на турнира от сериите Мастърс в Париж. Сърбинът надделя в страхотен двубой със 7:6(6), 5:7, 7:6(3) и ще спори за титлата с Карен Качанов.

Джокович и Федерер показаха тенис от най-високо ниво за радост на зрителите във френската столица, а великолепните разигравания бяха във всеки гейм. 

Ноле имаше общо пет възможности за пробив в първия сет, но при всяка една от тях Маестрото се справяше със ситуацията и се стигна логично до тайбрек. Той бе много оспорван, като при 6:6 Джокович застана на сервис и успя в подаването. Федерер пък допусна минипробив и първият сет отиде на сметката на сърбина.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Федерер започна трудно и втория сет, като му се наложи да спасява два брейкбола при първото си подаване. Отново мисията бе успешна. Двамата не допускаха да се стигне до пробив и всичко вървеше към нов тайбрек. При 6:5 в полза на Федерер обаче швейцарецът успя да достигне до първи пробив в мача и да изравни резултата.

Решителният трети сет отново започна с проблеми и спасени точки за пробив от страна на Маестрото. Класата и на двамата за пореден път си пролича и те доведоха нещата до решителен тайбрек, който да определи финалиста в Париж. 

Джокович бе безмилостен - дръпна с 6:1, даде две разигравания на съперника си и триумфира със 7:3 в тайбрека, с което и в мача след 3 часа и 6 минути игра.

Победата бе номер 25 за Ноле срещу 22 в актива на Федерер в това голямо съперничество. Последният успех на Маестрото е от 2015 година, когато двамата се срещат на финалния турнир в Лондон и швейцарецът надделява със 7:5, 6:2. Оттогава Джокович записва четири поредни успеха.