Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Ива Иванова се класира за втория кръг на сингъл при дeвойките на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Поставената под №16 българка направи обрат и победи с 2:6, 6:2, 6:2 Изабел Лейси от Великобритания. Срещата продължи 101 минути. 

Победата на 17-годишната Ива Иванова на "Уимбълдън" дойде малко след отказа поради контузия на Григор Димитров в срещата му от 1/8-финалите с Даниил Медведев.

Иванова допусна пробив в първия гейм на мача, но успя да обърна резултата до 2:1. За съжаление Ива загуби следващите пет гейма, а с това и първия сет с 2:6.

Българката допусна пробив в първия гейм и на втория сет, но спечели следващите четири за 4:1. Британката намали един гейм от пасива си, но след това Ива взе два поредни гейма за 6:2.

Иванова продължи да доминира и поведе с 3:0 в третата решителна част. До края българката контролираше мача и с още един пробив спечели с 6:2.

Срещите на другите трима българи от първия кръг на основната схема бяха отложени за утре.

При юношите Александър Василев ще играе срещу №6 в схемата Ян Кумстат от Чехия. Българинът вече записа две победи в квалификациите на турнира. Кумстат пък е финалист от Australian Open и шампион на силния международен турнир от категория J300 на ITF в Пловдив.

При девойките Росица Денчева ще играе срещу квалификантката Мика Бучник от Израел.

Елизара Янева ще стартира срещу поставената под №11 в схемата Уакана Сонобе от Япония. Преди седмица Янева победи Сонобе с 6:4, 6:1 на турнира в Роухямптън.