Григор Димитров стартира тази нощ участието си на Аустрелиън Оупън, където му се открива отлична възможност за предно класиране. В 2:00 часа започва срещата на първата ни ракета с американеца Брадли Клан. БЛИЦ ще ви предостави възможност да гледате мача директно с картина.

Представител на Тайван ще бъде следващият съперник на Григор Димитров, ако Гришо не допусне изненада и започне с победа тази нощ. 23-годишният Клан е №95 в света.

Българинът, който е под №23 в ранглистата, няма как да се размине с тайвански съперник, тъй като при успех над американеца ще срещне спечелилия сблъсъка между квалификанта Джими Уанг (№174) и Йен-Хсун Лу (№62). И двамата тенисисти са от Тайван.
 
Двубоят им е от 2:00 часа наше време, когато започва и срещата на Димитров с американеца Клан.

До момента Димитров не е играл срещу нито един от тримата, а ако елиминира Клан и след това единия от двамата тайванци, почти сигурно ще срещне Милош Раонич в трети кръг, стига преди това канадецът да не допусне изненада.

Интересна подробност за Йен-Хсун Лу и Брадли Клан е, че двамата се срещнаха преди дни на турнира "Хайнекен оупън" и победата бе за представителя на Тайван - 6:7, 6:2, 6:3.

0000_gri6o.jpg