Григор Димитров надви световния №2 Даниил Медведев с 4:6, 6:4, 6:3 след фамозен обрат за 2 часа и 16 минути игра и за първи път се класира на четвъртфиналите на Мастърса в Индиън Уелс. Най-добрият български тенисист записа втори успех над актуалния шампион на US Open в петия им сблъсък на корта след онзи от 2017 година в Куинс - 6:3, 3:6, 6:3, спирайки серията от 10 поредни победи на руснака във всички турнири.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Димитров регистрира 28-а победа над тенисист от топ 10, а в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу поляка Хуберт Хуркач. Световният №12 елиминира друг руснак Аслан Карацев след 6:1, 6:3 за малко над един час игра.

ПЪРВИ СЕТ
Срещата започна с оспорван първи гейм, в който Медведев проби подаването на Димитров, а след това взе своето и поведе с 2:0. Григор имаше възможност да върне пробива в четвъртия гейм, но руснакът бе безпощаден и не позволи това да се случи, печелейки на свой сервис за 3:1. Двамата продължиха да взимат подаванията си до края на първия сет и Медведев го спечели с 6:4. Руснакът имаше шанс да затвори тази част още в деветия оспорван гейм, но Гришо спаси възможностите на съперника да го пробие за втори път.

ВТОРИ СЕТ
Втората част стартира като първия с изключително оспорвани разигравания в първия гейм и пробив на сметката на Медведев. Още в следващия гейм Гришо стигна до две възможности за връщане на пробива и го направи при втората, изравнявайки за 1:1. Последва спад в играта на българина и световният №2 записа пробив на нула, след което го затвърди за 3:1. След нов оспорван гейм руснакът стигна до трети пробив в сета и поведе с 4:1. Гришо веднага получи три шанса за връщане на пробива и се възползва, намалявайки изоставането си, след което взе подаването за 3:4. След серия от непредизвикани грешки българинът записа нов пробив и изравни резултата до 4:4, а след това го затвърди с гейм на нула и фамозен пълен обрат до 5:4. Гришо продължи успешната си серия и се възползва максимално от спада в играта на руснака, затваряйки сета с нов пробив за 6:4.

ТРЕТИ СЕТ
Страхотната серия на Димитров продължи и в началото на третия сет с гейм на нула, който бе и шести пореден спечелен за българина. Медведев се изнерви и Гришо получи две възможности за пробив, постигайки го след двойна грешка на руснака. Димитров затвърди пробива с осми пореден гейм на своята сметка, повеждайки с 3:0 в решителната част. Най-накрая руснакът прекъсна серията на Димитров и намали изоставането си. Медведев обаче допусна нов пробив след двойна грешка и Гришо сервираше за спечелване на мача при 5:1 в своя полза. Руснакът обаче не се предаде и на свой ред върна един от пробивите, печелейки втори гейм в сета. До края двамата взеха подаванията си, а българинът ликува след гейм на нула и 6:3.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - ДАНИИЛ МЕДВЕДЕВ 4:6, 6:4, 6:3