Григор Димитров стартира отлично в силния турнир от категория ATP 500 във Виена, побеждавайки в първия кръг Карен Хачанов - 7:6(6), 6:3. Първият сет беше много оспорван, като Гришо го спечели след тайбрек, в който демонстрира характер и надви руснака с 8:6 точки. Българинът показа класата си във втория сет и надделя категорично над третата ракета на Русия, класирайки се на 1/8-финалите. Димитров очаква победителя от утрешния мач между третия поставен Стефанос Циципас от Гърция и Ян-Ленард Щруф от Германия.
 
Toва беше първи двубой на Димитров с Хачанов, който в момента се намира с две места по-напред от него в световната ранглиста (№18). 

Миналата седмица двамата участваха в Антверпен, като хасковлията достигна до полуфинал, а руснакът отпадна на 1/4-финалите. Както е известно, руснакът пристига след дни в София за участието си в силния турнир в зала "Арена Армеец" Sofia Open 2020. 

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Припомняме, че снощи Димитров отпадна на двойки във Виена, където си партнираше със Стан Вавринка.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - КАРЕН ХАЧАНОВ 7:6(6), 6:3

ПЪРВИ СЕТ
Мачът започна равностойно. Първо Хачанов спечели много лесно подаването си, с което откри резултата. Димитров също отговори подобаващо и изравни - 1:1. Руснакът продължи да доминира на свой сервис. Той спечели подаването си без да има особени затруднения. След това дойде първият проблемен гейм за Григор на негов сервис. Българинът допусна изоставане до 15:40 и бе пробит на 30 точки. 

Веднага след това Григор успя да поведе с 40:0 при сервиса на Хачанов. Първата ни ракета съумя да върне пробива на 15 точки. Последва силен сервис за Григор. Той взе подаването си на 15 точки и изравни резултата - 3:3. Хачанов се окопити и все пак успя да поведе с 4:3 гейма в първия сет. Димитров продължи с възхода в играта си и бързо взе следващия гейм и изравни за 4:4. 

Хачанов обаче отново беше стабилен на сервис. Руснакът взе подаването си на нула и поведе с 5:4. Последва нова стабилна игра на хасковлията - 5:5. Двамата продължиха да демонстрират силна игра при сервис. Логичното си случи и първият сет отиде в тайбрек. В него Димитров показа характер, като издържа на мощните удари от на руснака и на свой ред успя да отиграва добре точно, когато трябваше. В резултат на това Григор взе частта с 8:6 точки и поведе със сет в двубоя.

ВТОРИ СЕТ 
Втората част започна отлично за Димитров, който спечели подаването си на 15 точки, след което последва и пробив - 2:0. Григор успя да го затвърди и дръпна с 3:0. Хачанов намали резултата. Григор обаче постигна нов успех при сервиса си и поведе с 4:1. 

Следващият гейм беше ключов. В него Димитров се концентрира и използва колебанието в руснака. Григор успя да го пробие и да дръпне с 5:1, доближавайки се до победата. Хачанов обаче проби на нула - 5:2, след което взе и следващото си подаване, за да намали изоставането до 3:5. Гришо обаче се представи на висота в следващия гейм, в който не даде точка на руснака - 6:3, спечелвайки срещата след 1 час и 23 минути.