България поведе с 2-0 победи при гостуването на Коста Рика в среща за оставане в група II на зона Европа/Африка на Kупа "Дейвис".

В първата среща Димитър Кузманов победи с 6:4, 6:2 Хулиан Саборио за 70 минути игра. Мико направи пробив в гейм номер 12 в първия сет, за да спечели с 6:4. Във втората част Кузманов успя да направи два пробива и да победи с 6:2.

След това Александър Лазаров се наложи със 7:5, 4:6, 6:3 над Хесе Флорес. Алекс стигна първи до пробив в мача за 3:1, но веднага допусна рибрейк. При 6:5 Лазаров поведе с 40-30 при подаване на Флорес и от първата си възможност спечели сета със 7:5. Във втората част Алекс допусна пробив за 4:5 и Флорес изравни сетовете с гейм на 30. В третата решителна част Лазаров дръпна с 4:1 и спечели мача с 6:3 след 1 час и 47 минути игра.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В събота срещу неделя точно в полунощ българско време е срещата по двойки. За нея са заявени Адриан Андреев и Александър Донски срещу Хесе Флорес и Пабло Нунес. След това са и последните две срещи на сингъл. Баражът се играе на твърди кортове на открито в Сан Хосе.

България е в състав Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Адриан Андреев и Александър Донски с капитан Тодор Енев.