Най-добрият български тенисист Григор Димитров получи поредно признание за класата си на корта. Два мача на Гришо попаднаха в десетте най-добри тенис срещи за годината в класация на Eurosport.

Двубоят на Димитров срещу норвежеца Каспер Рууд на 2 октомври на полуфинала в Сан Диего е класиран на 9-о място, а на осма позиция е мачът му с Александър Зверев на осминафиналите в Париж на 4 ноември. 

"Време за шоу в Сан Диего. Турнирът в Калифорния не е сред най-престижните в календара, но той имаше привилегията да посрещне един от най-фантастичните мачове през годината. Полуфиналът между Каспер Рууд и Григор Димитров предложи космически тенис в българо-норвежки сос. Първият сет бе цяло чудо. Въпреки ранен пробив скандинавецът го спечели с 6:4 и може би никога не е играл по-добър тенис, отколкото тогава. Целият мач си струва да се види отново, още повече, че и Димитров игра отлично в онази калифорнийска вечер", пише медията за срещата на българина с Рууд.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

"Напрежение, наелектризирана атмосфера и страхотно качество на тениса! Коктейлът, който сервираха Александър Зверев и Григор Димитров в Берси, беше взривоопасен. Публиката беше ентусиазирана от българина, който пък бе вдъхновен от полуфинала си в Индиан Уелс, и избра бързо своя лагер. Към това се прибавя и малък провокативен жест на олимпийския шампион от Германия при спечелването на първия сет, което съвсем промени атмосферата. Зверев пропусна два мачбола във втория сет, а след това спаси 6 точки за пробив в началото на третия сет и спечели последните 4 гейма", написаха от Eurosport за сблъсък ана Гришо със Зверев.

За най-добър мач през 2021 година от телевизията определиха финала на турнира в Барселона на червени кортове, в който Рафаел Надал се наложи с 6:4, 6:7, 7:5 над гърка Стефанос Циципас.