Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Наоми Осака срази Серина Уилямс с 6:2, 6:4 и спечели за първи път в историята турнир от Големия шлем - US Open. 20-годишната японка демонстрира по-здрави нерви и надделя срещу идола си за най-значимия триумф в кариерата си, както и за страната си в този спорт.

36-годишната американка Уилямс бе само на крачка от това да изравни рекорда на Маргарет Корт по титли от Големия шлем - 24 трофея, но не успя да стигне до седма титла в Ню Йорк. Тя получи две наказания във втория сет заради спорове със съдията, когото дори си позволи да обижда. Серина не сдържаше и сълзите си. Скандалите на корта доведоха дори до разговори със съпервайзера, но не и до промяна на съдийското решение за наказателен гейм, който до голяма степен облагодетелства японката за успеха.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Двете тенисистки спечелиха първите си подавания, а в третия гейм японката успя да пробие американката, която ѝ помогна с двойна грешка. След десетата непредизвикана грешка от началото на срещата за Серина се стигна до втори пробив в полза на Наоми Осака, която поведе с 4:1 и след само 34 минути спечели първия сет с 6:2.

Още в първия гейм на втората част Серина Уилямс получи предупреждение след получени указания от треньора си Патрик Муратоглу. Американката оспори това, но на повторенията се видя, че Муратоглу наистина ѝ е дал съвет. След това американката бе наказана с директна точка за съперничката й, тъй като счупи ракетата си в корта.

При следващо провинение Серина Уилямс по правилник щеше да бъде наказана със загубен гейм. Точно това се случи при резултат 4:3 за японката заради продължилите устни пререкания между американката и съдията. Серина Уилямс получи наказателен гейм и при 5:3 за Наоми Осака трябваше да сервира за оставане в мача. Американката спечели своето подаване, но след това не успя да стигне до пробив за изравняване на резултата и японката триумфира с 6:4 на свой сервис.

US OPEN 2018 - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ