Олимпийският шампион по тенис Александър Зверев отпадна още в първия кръг на турнира от сериите ATP 500 в Токио с награден фонд от малко над 2 милиона долара. Поставеният под №3 в схемата германец загуби с 3:6, 4:6 от австралиеца Джордан Томпсън. 

Зверев остана далеч от най-добрата си игра, особено в решаващите моменти от мача, а освен това не успя да използва и пробива за 2:0, който постигна в началото на втория сет.

Със загубата от Томпсън намаляха шансовете на Зверев за класиране на Финалния турнир на ATP в Торино, който започва след по-малко от месец.

Във втория кръг Джордан Томпсън, който е на 60-о място в световната ранглиста, ще играе с победителя от срещата между американеца Бен Шелтън и японеца Таро Даниел.

Феликс Оже-Алиасим пък сложи край на серията си от три поредни отпадания в първи кръг. Канадецът надделя срещу австралиеца Александър Вукич със 7:6(3), 6:7(2), 6:2.

Във втория кръг Оже-Алиасим ще се изправи срещу австриеца Себастиан Офнер, който спечели с 6:7(2), 7:6(5), 7:5 срещу Кристофър О'Конъл от Австралия.

Напред продължава и Томи Пол. Американецът, който е №5 в схемата, победи с 3:6, 6:1, 6:3 германеца Даниел Алтмайер и си осигури среща със сънародника си Макензи МакДоналд.